processing

Pieter Vermeulen Museum

Pieter Vermeulen Museum
Pieter Vermeulen Museum
Openingstijden op de website

Welkom

Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Het museum is tijdelijk gehuisvest aan de Driehuizerkerkweg in Driehuis.

In het tijdelijke onderkomen van het museum is helaas geen ruimte voor een vaste expositie waarbij de collectie tentoongesteld kan worden. Maar het hele jaar door zijn er tijdelijke wisselende tentoonstellingen die altijd een echt doe- en ontdek-karakter hebben. Het museum staat niet alleen bekend om deze leuke wisselende tentoonstellingen maar ook vanwege de gezellige activiteitenmiddagen met o.a. de knutselworkshops.

Een deel van de collectie van opgezette dieren wordt gebruikt om het museum, afhankelijk van de activiteiten, aan te kleden. Het hele jaar door biedt het museum verschillende (knutsel)activiteiten aan. Zo is er bij de balie een knutselpakketje te koop dat aansluit bij het seizoen of de tentoonstelling zodat er naast een bezoek aan de tentoonstelling ook geknutseld kan worden.

Historie

Het Pieter Vermeulen Museum bestaat sinds 1952. In dat jaar schenkt Frits Vermeulen een natuurhistorische verzameling aan de inwoners van Velsen.

Pieter Vermeulen (1843-1922) was onderwijzer. Behalve een echte onderwijzer was hij natuurliefhebber en verzamelaar. Zijn zoon Frits (1870-1964) zette deze liefde voort. Hij was een verwoed verzamelaar van, onder andere, schelpen.

Meer over de geschiedenis van het museum vindt u in het boekje ‘Belangstelling voor het schone – 50 jaar Pieter Vermeulen Museum IJmuiden’, dat te koop is in de museumwinkel.

Faciliteiten

  • Museum
  • kinderen

Bent u hier geweest ? Schrijf dan hier uw review.

Klantvriendelijkheid
Locatie
Algemene indruk
Translate »