processing

Kinderboerderij Dierendorp

Kinderboerderij Dierendorp
Kinderboerderij Dierendorp
Openingstijden:
Van 1 april tot 1 oktober van 9:00 uur tot 17:00 uur;
van 1 oktober tot 1 april van 9:00 uur tot 16:00 uur.
Gesloten: Iedere maandag, Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, Koninginnedag, 5 mei,
Hemelvaartsdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag.

Welkom

Kinderboerderij Dierendorp is aangelegd in 1971 om gehoor te geven aan een toenemende behoefte van jong en oud om in contact te komen met boerderijdieren. Daarbij speelde natuureducatie ook een rol.

Van 1984 tot 2001 is de kinderboerderij beheerd door diverse stichtingen. Vanaf 2001 heeft de gemeente het beheer weer overgenomen. Sindsdien hebben diverse opstallen een opknapbeurt ondergaan en zijn er nieuwe verblijven gebouwd. Na een grote brand op 1 januari 2008 is het hoofdgebouw in 2009 herbouwd dankzij veel sponsoracties.

Kinderboerderij Dierendorp is een erkende stageplek voor opleidingen dierverzorging op LBO en MBO niveau. Ook hebben mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en hun begeleiders, via Heliomare, hun draai op kinderboerdij Dierendorp gevonden.

De kinderboerderij is meer dan een gezellige verzameling dieren; het is een plek van maatschappelijk betekenis binnen de gemeente Heemskerk.
Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Dierendorp. Er wordt voldaan aan landelijke richtlijnen ten aanzien van dierverzorging, hygiëne voor het personeel, bezoekers en dieren, milieueisen en overige wet- en regelgeving voor de Dierhouderij. In 2005 resulteerde dit in het Keurmerk erkende Kinderboerderijen van het SKBN. Verzorging van de dieren en het dagelijks onderhoud geschiedt door professionele krachten van IJmond Groen (Meergroep).

Faciliteiten

  • Kinderboerderij
  • Verschillende activiteiten

Bent u hier geweest ? Schrijf dan hier uw review.

Klantvriendelijkheid
Locatie
Algemene indruk
Translate »