processing

Informatieboerderij Zorgvrij

Informatieboerderij Zorgvrij
Informatie Boerderij Zorgvrij
Openingstijden 1 november - 1 maart (winterperiode) woensdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur.
1 maart - 1 november (zomerperiode) dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
In schoolvakanties (regio Noord) ook op maandag en dinsdag.
De stallen, de speeltuin en het speelbos zijn alle dagen van de week toegankelijk

Welkom

Informatieboerderij Zorgvrij is één van de belangrijkste publiekstrekkers van Spaarnwoude. Het is een melkvee- en schapenhouderij

met veel aandacht voor zeldzame landbouw huisdier rassen. Zo zijn er koeien te vinden die we niet zo vaak meer in weilanden aantreffen, zoals Blaarkoppen en Aalstrepen. De boerderij is een erkend fok centrum voor de Lakenvelder koe. Van november tot mei staan de koeien op stal. De schapen staan bijna het hele jaar buiten maar in maart haalt de boer ze een paar weken binnen om te lammeren. Dit trekt altijd veel publiek.

Voor de kalveren, pinken en koeien die niet worden gemolken is er een potstal. In deze stal  loopt het vee vrij rond op een dikke strolaag. De andere koeien staan in de grupstal.

In de melkput worden de koeien gemolken als ze in de zomer op het land staan. Iedere ochtend en avond haalt de boer de koeien uit het land, melkt ze in de melkput en brengt ze weer naar buiten. Zo kan het publiek ook in de zomer het melken van de koeien zien. Op de boerderij kunt u behalve de koeien en schapen ook varkens, geiten, kippen, en konijnen zien.

Speelbos

Een leuke actieve speurtocht door het spinnen bos. De spelletjes en opdrachten staan in het teken van spinnen en kleine diertjes. Ieder groepje krijgt een rugzak mee met materialen die nodig zijn om de opdrachten te doen. De rugzakjes kunnen worden opgehaald bij de receptie. U dient zelf voor voldoende begeleiding te zorgen. De speurtocht kan plaatsvinden in de maanden mei tot en met oktober. Kosten: € 5,– per rugzakje (5 leerlingen).

Faciliteiten

  • Speeltuin
  • Kinderboerderij
  • Speelbos

Bent u hier geweest ? Schrijf dan hier uw review.

Klantvriendelijkheid
Locatie
Algemene indruk
Translate »