processing

Forteiland

Forteiland
Forteiland
Openingstijden op de Website

Welkom

Forteiland IJmuiden,

onderdeel van de Stelling van Amsterdam en Unesco werelderfgoed monument, opent iedere maand haar deuren voor publiek. Op deze dagen kunt u met óf zonder gids het eiland verkennen, musea bekijken en genieten van het fantastische uitzicht naar zee, havens en hoogovens. Laat u meevoeren door de geschiedenis van het Forteiland bij IJmuiden…Iedere eerste zondag van de maand van maart tot en met november worden er rondleidingen gegeven op het eiland door de ervaren gidsen van de ‘Vrienden van het Forteiland’. Een leuke en leerzame ervaring voor jong en oud. Kijk voor de uitgebreide historische informatie op de website van het Forteiland.Excursie Forteiland € 12,50 p.p. (incl. overvaart en rondleiding) (kinderen t/m 6 jaar gratis)

 

Het Forteiland IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Dit Forteiland is aangelegd rond 1885 als belangrijke vooruitgeschoven verdedigingspost van de toegangspoort tot Amsterdam. Het prachtige, half ondergrondse fort is het grootste van de Stelling en een Unesco-werelderfgoed. In de Tweede Wereldoorlog maakte het Forteiland deel uit van de Atlantikwall, wat de aanwezigheid van de later gebouwde bunkers verklaart.
Het 4 ha. grote eiland waarop het fort staat, met een uitgebreid gangenstelsel, meer dan 40 kamers en een indrukwekkende koepelzaal, is een uitdagende en vooral unieke evenementenlocatie. De droom van iedere organisator van cre-actieve evenementen.

Faciliteiten

  • Kunst
  • Cultuur

Bent u hier geweest ? Schrijf dan hier uw review.

Klantvriendelijkheid
Locatie
Algemene indruk
Translate »